Rabarberist mahlad välja
- tiinagaou
- Aug 10
- 1 min read
Laenasin sõbrannalt aurutaja, korjasin hunniku rabarbereid ja sõitsin maakodusse mahla aurutama. Valisin punased värsked noored varred. Putitasin masina tööle ja varsti hakkaski maitsev mahl tilkuma. Kuna rabarberid on päris hapud, siis kulus siirupitaolise mahla sisse ka üksjagu suhkrut. Aga pole hullu, hiljem saab teha sobiva lahjenduse. Igal juhul olin väga õnnelik oma uue tervisliku aurumeetodi üle. Mitte et see vana hea meetod oleks uus, aga mina polnud enne aurutajat kasutanud.

Maitsvad noored varred

Potike podisemas

Peen käsitöö

Mmm, lapsed tegid siirupist limonaadi. Mullivesi peale ja valmis oligi. Arvasin, et aurutamine on kiirem protseduur. Aga nagu kokkamise puhul ikka, mida aeglasemalt toode valmib, seda kasulikum see on. Soovitan katsetada! Praegu ju marjahooaeg juba käes.



Comments